زبان چرب زبان
روانشناسی زوجین

عشق و مغز: رابطه عمیق و اثرگذاری بر عملکرد و سلامت ذهنی

حس ناب عاشقی

تعاریف متفاوتی از عشق واقعی وجود دارد. اعتقاد بعضی از مردم این است که عشق فقط در افسانه‌ها پیدا می‌شود و بعضی دیگه آن را در اشعار عاشقانه حافظ جستجو می‌کنند و بعضی از افراد نیز بر این باورند که این تنها یک مرحله است و در دنیای واقعی عشقی واقعی وجود ندارد. عشق واقعی چیزی فراتر از احساسات و واکنش‌های فیزیکی است که در بدن رخ می‌دهد و یا چیزی که شما از کسی دیگر در یک رابطه می‌بینید. نشانه‌های عشق واقعی کمک می‌کند بتوانیم آن‌ها را از یکدیگر تشخیص دهیم.

عاشق شدن

عاشق شدن یک فرایند شیمیایی است. وقتی فردی عاشق می‌شود، مجموعه‌ای از واکنش‌ها در بدن او رخ می‌دهد. به عقیده کارشناسان این تغییر و تحولات شیمیایی تضمین کننده بقای گونه انسان‌هاست. نشانه‌های عاشق شدن، که شبیه بروز کردن علایم بیماری هاست، به وضوح قابل شناسایی است؛ از عرق کردن دست‌ها گرفته تا از بین رفتن اشتها و حس سرخوشی و همچنین سرخ شدن گونه‌ها و تپش قلب. عشق مراحل مختلف دارد که در ادامه آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.

مرحله اول: حس جنسی

حس شهوت نتیجه ترشح هورمون‌های جنسی تستوسترون و استروژن است. تستوسترون ویژه مردان نیست. مشخص شده که این هورمون در نیروی جنسی زنان هم تأثیر عمده‌ای دارد.

مرحله دوم: جذب شدن

این مرحله وقتی است که آدم‌ها عاشق می‌شوند و به هیچ چیز دیگر فکر نمی‌کنند. آن‌ها ممکن است حتی کم اشتها و کم خواب شوند و روزانه ساعت‌ها به عشق جدیدشان فکر کنند.

مرحله سوم: حس وابستگی

اگر قرار باشد رابطه‌ای ادامه یابد، وابستگی، حسی است که بعد از جذب شدن به یک نفر ایجاد می‌شود و در صورتی که مرحله جذب شدن همچنان ادامه یابد، می‌تواند منجر به تولیدمثل شود.

تاثیر عشق بر مغز ؟

واکنش‌های فیزیکی افراد نسبت به عشق یک واکنش عصب‌شناختی است. وقتی به کسی دیگر علاقه‌مند و دلبسته می‌شویم مغز ما مواد شیمیایی مانند سروتونین، اکسی توسین، وازوپرسین، دوپامین و نوراپی نفرین را ترشح می‌کند. همه‌ی این مواد شیمیایی باعث می‌شوند به خیالات و افکار عاشقانه و احساسات فیزیکی بیندیشیم که به عشق ربط دارند.

سروتونین: این هورمون باعث افزایش فرح و شادی شما می‌شود. در واقع، اگر شما دارو‌هایی مانند اکستازی مصرف کنید باعث افزایش زیاد سطح سروتونین می‌شود که البته مصرف آن خطرناک است. با این حال، اگر عاشق کسی شوید باز هم این اتفاق می‌افتد که روشی سالم‌تر برای افزایش شادیتان است.

اکسی توسین: این هورمون در طول معاشقه و رابطه جنسی آزاد می‌شود و به شما کمک می‌کند به شخصی دیگر وابسته شوید.

وازوپرسین: علاوه بر اکسی توسین، کارشناسان معتقدند این هورمون نیز باعث ایجاد احساس وابستگی و عشق به کسی دیگر می‌شود.

دوپامین: این هورمون مسئول میل و پاداش است یعنی وقتی شما کار‌های عاشقانه مثل محبت، تماس فیزیکی، قرار‌های عاشقانه و هر آنچه شما را شاد و خوشحال می‌کند انجام می‌دهید با احساس لذت بسیار زیاد پاداش خود را دریافت می‌کنید.

نوراپی نفرین: هنگامی که عاشق می‌شوید و یا برای انجام دقیق و خوب کار‌ها استرس دارید این هورمون آزاد می‌شود. در واقع، هنگامی که عاشق هستید احساسات فیزیکی مانند عرق کردن کف دست یا تپش قلب را تجربه می‌کنید. هورمون‌ها رفتار ما را هنگام عاشق شدن تنظیم می‌کنند.

عشق واقعی

اغلب افراد مجرد میل دارند بدانند که چگونه و کجا باید عشق حقیقی را بیابند و عشق واقعی چه ویژگی‌هایی را دارد. آن‌ها به عاشق شدن، ازدواج کردن و یا بچه‌دار شدن، بسیار رومانتیک فکر می‌کنند. اما از مسئولیت‌هایی که در این راه بر عهده دارند، بی خبرند. برای داشتن یک رابطه عاشقانه سالم افراد باید ضروریاتی را در نظر بگیرند که در ادامه آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.

مرز‌هایتان را بشناسید

هر فردی خط قرمزی دارد که باید قبل از وارد شدن به یک رابطه این خطوط را معین کند. مثلا در مورد مواردی همچون نداشتن صداقت، عدم وجود وضعیت مالی خوب، فقدان ثبات شغلی و یا اعتیاد به الکل و یا مواد مخدر تکلیفتان را از قبل تعیین کنید و مشخص کنید که آیا در صورت بروز این موارد، در رابطه خواهید ماند یا خیر.

قربانی نباشید

فقط درصورتی می‌شود به عشق و عشق ورزی تان اعتماد کرد که مسئولیت زندگی را بپذیرید و خودتان را از بند دلیل تراشی برهانید و گناهان را به گردن دیگران نیندازید.

عشق واقعی صدمه نمی‌بیند

در روابط سالم و عشق واقعی دائما سوء تفاهم، دلخوری و ناامیدی به وجود نمی‌آید و روابط عاشقانه دارای ثبات است. عشق واقعی مشکل ایجاد نمی‌کند بلکه مشکلات را از میان بر می‌دارد. اگر در رابطه‌ای وارد شدید که صدمه‌ای به شما وارد نمی‌کند بدانید عشق واقعی خود را یافته‌اید.

عشق واقعی از ما انتظار فداکاری ندارد

در عشق واقعی، طرف مقابلتان از شما انتظار فداکاری ندارد و از شما نمی‌خواهد به خاطر او قید دوستان، خانواده و یا اهداف خود را بزنید.

در پیدا کردن عشق حقیقی باید دور بعضی‌ها را خط کشید

اگر با فردی که فاقد خصوصیات دلخواه شما است وارد رابطه شوید، شکست خواهید خورد، زیرا بعد از مدتی شروع به تغییر وی مطابق همان ویژگی‌های دلخواه خود خواهید کرد و او در مقابل این تغییر از خود مقاومت نشان می‌دهد پس تنها کسانی را انتخاب کنید که مطابق سلیقه تان هستند تا پشیمان نشوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *