زبان چرب زبان
رابطه زناشویی در اسلام

رابطه زناشویی از دیدگاه اسلام و امامان

نظر اسلام درباره رابطه زناشویی چیست؟ روایات بسیاری از ائمه (ع) در دست ماست که خبر از ثواب رابطه زناشویی می‌دهند. در متن پیش رو چند نمونه از توصیه‌های پیشوایان اسلام درباره رابطه زناشویی را ذکر و بررسی می‌کنیم.

ازدواج، اسلام و رابطه جنسی

یکی از جوانب مهم از ازدواج، بخش روابط جنسی است. روابط جنسی تأثیرات متعدد و متنوعی بر وضعیت روانی انسان‌ها دارد. اسلام نیز در این حوزه دیدگاه‌ها و نکات مهمی را مطرح می‌کند. اسلام ازدواج را تشویق می‌کند، اما در عین حال، محدودیت‌هایی در مورد روابط جنسی قبل از ازدواج وضع کرده است. این محدودیت‌ها نه تنها برای قبل از ازدواج، بلکه برای بعد از ازدواج نیز نکات و توصیه‌های خاصی دارد.

آمیزش کنید

اگر به دنبال احادیث مرتبط با این موضوع بگردیم، مطمئناً چند حدیث معصومین را خواهیم دید که به طور صریح به موضوع ارتباط جنسی اشاره کرده‌اند.

یکی از این حدیث‌ها، از ابوذر به پیامبر اکرم (ص) است که در آن پیامبر فرموده: «با همسرت آمیزش کن تا پاداش گیری». ابوذر سوال می‌کند که آیا من پاداش می‌گیرم؟ پیامبر (ص) پاسخ می‌دهد که: «آری، اگر آمیزش تو حرام باشد، کیفر خواهید دید. پس اگر آن را به شکل حلال انجام دهی، پاداش خواهی گرفت». این حدیث نشان‌دهنده ارزش آمیزش با همسر در نظر پیامبر (ص) است و بر اهمیت انجام آن به شکل حلال تأکید دارد.

در روایات ائمه معصومین (ع) نیز اشاره‌هایی به موضوعاتی که مایهٔ رحمت الهی هستند، دیده می‌شود. برخی از این روایات به انجام عبادات و نماز به عنوان کارهایی که مایهٔ رحمت الهی هستند، اشاره دارند.

در مستدرک الوسایل، یک روایت از پیامبر اکرم (ص) آمده است که ثواب رابطه زناشویی را به شرح زیر بیان می‌کند: «هر مؤمنی که با همسرش آمیزش نماید، هفتاد هزار فرشته بال‌هایشان را برای آن‌ها می‌گسترانند و رحمت خدا بر آنان نازل می‌گردد. خداوند هفتاد هزار فرشته را به خدمت زن و شوهری می‌گیرد که بینشان رابطه زناشویی خوبی برقرار می‌شود.»

این حدیث‌ها نشان‌دهنده اهمیت و ارزش روابط زناشویی در اسلام و اینکه چگونه آن‌ها می‌توانند مایهٔ رحمت و برکت الهی باشند، می‌باشد.

آمیزش همان آمرزش است

وقتی یک جهان بینی قصد تشویق افراد به انجام کاری را دارد ازهمه چیز مایه می‌گذارد. طبق آموزه‌های اسلام، با وجود آیات و روایات زیادی که از خبر از آتش جهنم برای گناهکاران می‌دهند باز هم راه‌هایی برای بازگشت به سوی خدا و بخشیده شدن هست. ثواب رابطه زناشویی همه چیز نیست، بلکه با روابط زناشویی موجب آمرزش گناهان نیز می‌شود؛ بنابراین یکی از انواع ثواب رابطه زناشویی در اسلام آمرزش گناهان است.امام صادق (ع) در کتاب وسائل الشیعه می‌فرمایند:

«هیچ مباح و حلالی نزد خداوند، دوست داشتنی‌تر از آمیزش با هم نیست. پس زمانی که مؤمن با همسرش نزدیکی و غسل جنابت می‌کند، شیطان به گریه می‌افتد و می‌گوید:‌ای وای! این بنده از پروردگارش اطاعت نموده و گناهانش بخشیده شده است.»

آمیزش به درد همه می‌خورد

توصیه‌های اسلام اغلب هم مصالح افراد را در نظر دارند و هم مصلحت جامعه را. وقتی سخن از ثواب رابطه زناشویی است به این معنی نیست که آمزیش فقط برای لذت بردن و به ثواب رسیدن است. اسلام معتقد است رابطه زناشویی می‌تواند از آسیب‌های اجتماعی کم کند و جلوی کار‌هایی که عفت عمومی را خدشه دار می‌کنند را بگیرد.
روایت شده است که:
امیرالمؤمنین (ع) در میان اصحاب خود نشسته بود که زن زیبائی عبور کرد، آن گروه با چشمان خود به آن زن خیره شدند. حضرت فرمود: چشم‌های این شتر‌های نر خیره است و همین علت نشاط (جنسی) آن‌هاست، زمانی که کسی به زنی نگاه می‌کند و خوشش می‌آید با همسرش آمیزش کند، چرا که او هم زنی است مانند زنان دیگر.بسیار واضح است که حرف اسلام چیست. ثواب رابطه زناشویی در اسلام نتیجه‌ای است که در آخرت به مؤمنین می‌رسد، و نتیجه دنیوی روابط زناشویی هم چیزی است که در بستر جامعه می‌توان آن را یافت.اهمال کاری در مسائل زناشویی آسیب‌های زیادی دارد. بهتر است وقتی یکی از زن و شوهر دچار مشکلی است که میل جنسی ندارد خیلی سریع از طریق مراجعه به پزشک این مشکل را برطرف سازد. بی میلی در روابط جنسی می‌تواند آسیب‌های روحی و روانی بسیاری برای هر دو نفر داشته باشد.

پیامبر اکرم به بانوان فرمود:

«نماز خود را طول ندهید تا شوهران خود را ممنوع کنید (یعنی شوهر را اگر تمایل جنسی دارد معطل نکنید و لو به طولانی کردن نماز).»

و در حدیث دیگری امام صادق (ع) فرمود:
«زنی نزد پیامبر بخاطر کاری آمد حضرت فرمود: شاید تو از آن زنان معطل کن هستی؟ پرسید این‌ها کیانند یا رسول الله؟ حضرت فرمود: زنی است که شوهرش با او کاری دارد (تمایل جنسی دارد)، ولی او آنقدر معطّل می‌کند تا شوهر بخواب می‌رود، این زن همواره مورد لعنت ملائکه است تا شوهرش بیدار شود.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *